Възстановяване на данъци от Германия

Вземете възстановяване на данъка!

Детски надбавки

 Надбавка Размер на надбавките в евро (на месец) Възраст на детето
KINDERGELD (Детска надбавка) 192 – 223 EUR 0-25 год

Ако единият от родителите работи (е работил) в Германия, а другият живее с детето в страна от Европейската икономическа зона (ЕИЗ), детето може да има право на детски помощи Kindergeld. Ако не сте от страна, част от ЕИЗ, трябва да представите също документ, който удостоверява правото Ви да живеете в Германия.

Детски надбавки (Kindergeld) се полагат на деца до навършването им на 25 години (ако детето не работи и е все още студент/ка). Целта на детските надбавки е да подпомогнат финансово родителите при отглеждането на децата.

Срок: Имате право да получите детски надбавки от Германия за последните 6 месеца.

Стойност на детските помощи: ако имате едно или две деца, на всяко дете се полагат по 219 евро на месец; третото дете има право на 225 евро месечно, а за всяко следващо се отпускат по 250 евро на месец.

Цена на услугата: 240 лв. Ако кандидатствате за две или повече деца, за всяко дете се доплаща допълнително 160 лв. Ако не разполагате с документи Lohnsteuerbescheinigung и/или Arbeitgeberbescheinigung, ще е необходимо ние да ги изискваме от работодателя, за което се начислява допълнителна такса от 40 лв за всяко едно извършено търсене на по-горе посочените формуляри. В случай че услугата е подновена, таксата е 80 лв.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ


Документи от работодател:
• Копие от документа Lohnsteuerbescheinigung или последните 6 фиша за заплата от работодателя. Ако не разполагате с тях, можем да предложим услуга по изискването им от вашия работодател;
• Оригиналния документ Arbeitgeberbescheinigung от работодател;
• Копие от трудовия договор в Германия (Arbeitsvertrag). Забележка: ако не разполагате с него, процедурата по получаване на детски надбавки ще отнеме повече време;

Документи от немските власти:
• Копия на документите за регистриране и отписване в Германия (Anmeldung/Abmeldung). Ако не разполагате с тези документи,  трябва да предоставите пълен и точен  адрес в Германия и копие от договор за наем или документ от работодателя, потвърждаващ адресът ви по време на престоя в Германия;

Вашите лични документи:
• Копие от договор за наем в Германия (Mietvertrag) или документ от работодателя, потвърждаващ адресът ви по време на престоя в Германия. Забележка: ако не разполагате с него, процедурата по получаване на детски надбавки ще отнеме повече време;
• Копия на паспорт или лична карта на двамата родители;
• Копие от удостоверение за брак (преведено от агенция за преводи);
• Копие на акт за раждане на детето/децата (преведени от агенция за преводи);
• Копие на паспорт или лична карта на детето/децата (ако има такива);
• Ако Вашето дете е на възраст между 18 и 25 години, се изисква диплома за завършено средно образование или удостоверение от висшето учебно заведение (преведени от агенция за преводи, оригинални документи)

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако не разполагате с документи Arbeitgeberbescheinigung и/или Lohnsteuerbescheinigung, ние можем да ги изискаме по служебен път от Вашия работодател. Всички останали документи трябва Вие да ни предоставите.

Често задавани въпроси

Какво да правя, ако нямам необходимите документи?
Ако не разполагате с документ Arbeitgeberbescheinigung от работодателя, ние можем да изпратим молба до работодателя.
Всички останали документи трябва да са предоставени от Вас. Без да разполагаме с нужните документи не можем да Ви помогнем да получите надбавките за Вашите деца.
Как ще си получа сумата?
Семейните фондове (Familienkasse) извършват плащания до човек, който работи (е работил) в Германия. Филиали, които помагат с документацията, не могат да получат част от тази сума директно. Това е и причината, поради която е необходимо да се заплати за услугата предварително.
Каква е цената на услугата?
240 лв. Ако кандидатствате за две или повече деца, за всяко дете се доплаща допълнително 160 лв. Ако не разполагате с документи Lohnsteuerbescheinigung и/или Arbeitgeberbescheinigung, ще е необходимо ние да ги изискваме от работодателя, за което се начислява допълнителна такса от 40 лв за всяко едно извършено търсене на по-горе посочените формуляри. В случай че услугата е подновена, таксата е 80 лв.
Колко време отнема процедурата за детски надбавки?
Обикновено, необходимото време за получаване на детските надбавки е от 6 до 12 месеца. В някои случаи периодът може да е и по-кратък, и по-дълъг.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Не може да намерите отговор на въпроса си? Задайте ни го тук:

Може да зададете въпроса си, като просто попълнете полетата по-долу. Ще направим всичко възможно да Ви отговорим най-бързо. Благодаря Ви!


Изпрати
  2022-11-14 10:51:01
Йорданка Лавбова

Добър ден.Необходимите документи за децки трябва да се преведат а апостол необходим ли е или само превод.


Elena

Здравейте, легализация не е необходима, само превод

  2022-11-01 13:33:26
Ирина

Здравейте. Прибирам се в България с детето ми, а бащата остава тук да работи. Развеждаме се. Мога ли да получавам немски детски в България и ако да как става и какви документи са ми нужни?


Elena

Здравейте, не обработвам документи за детски надбавки в Бъглария

  2022-10-29 19:03:48
Тодорова

Имам следния казус.Работя в Германия от 2016 без прекъсване.Имам две деца и за двете получавах децки.Но голямото го отпуснахме и оставихме в България с баба си и дядо си.Аз продължавам да работя в Германия и да си плащам данъците.Фамилната каса обаче ми спря децките за големия ми син който е на 7 години под предлог че той не е вече в Германия а в България и там има право на децки.Какво да правя


Elena

Здравейте , Изпратете им нова молба от името на бабата и приложете нейната банкова сметка .

  2022-10-22 14:59:26
Магдалена

Здравейте! Какви документи се попълват за спиране на детски от Германия


Elena

Здравейте, Предоставя се документа за прекратяване на трудовия договор

  2022-10-20 14:35:53
Петя Иванова

Здравейте искам да попитам съпруга ми работи от юли месец във Германия подал е документите за децките на децата в края на Авгост кога трябва да му ги изплатат?


Elena

Здравейте, Процеса отнема от 2 до 12 месеца

  2022-08-05 17:06:42
SNEZHKA

Добър ден как мога да сивастоновя данъците на децки те надбавки от Германия какви са изискванията


Elena

Ако сте работили в Германия през последните 4 години, имате право да кандидатствате за връщане на данъци. Процедурата с RT Tax е лесна: регистрирате се, получавате необходимите формуляри за попълване, предоставяте ни ги, а ние се погрижваме за останалото! Средната сума, която нашите клиенти си връщат, е 2055 евро.Детски надбавки Детски надбавки (Kindergeld) се полагат на деца до навършването им на 25 години (ако детето не работи и е все още студент/ка). Целта на детските надбавки е да подпомогнат финансово родителите при отглеждането на децата. Стойност на детските помощи: ако имате едно или две деца, на всяко дете се полагат по 219 евро на месец; третото дете има право на 225 евро месечно, а за всяко следващо се отпускат по 250 евро на месец.

  2022-05-08 11:08:35
Толинка

Ako 2 от децата учат в друга държава а бащата работи в германия имат ли право да получават децки набави в германия


Rossen

Да, имате право.

  2022-04-22 09:42:40
Mariyan

Buh iskal da se svarja s vas pi tel.tuka shte otneme mbogo vreme


Rossen

Може да направите безплатна консултация с нас на тел: 02 474 83 83 (между 09 и 18 часа в работни дни).

  2022-02-13 18:39:33
Димитър Тотев

Здравейте! Предстой ми да започна работа в Германия. Имам ли право да получавам помощи за дете в Германия при условие, че съм разведен и правата за отглеждане на дъщеря ми ( на 10 г.) са прехвърлни на майката според бракоразводното решение?


Elena

Здравейте! Необходимо е направите 6 месеца трудов стаж непрекъснат, за да имате право да получавате детски. Когато станат 5 месеца, може да се свържете с нас и да Ви помогнем за процедурата: +359 2 474 83 83

  2021-12-24 13:14:33
Илияна Цайкова

В Германия съм от 4м ,работя с български договор .Сина ми е студент в България,задочно ,платено , индивидуално...На 19г . Имам ли право на детски за студент ? Благодаря предварително!


Elena

Здравейте , Необходимо е да сте на немски трудов договор за да имате право на детски

1 2