Възстановяване на данъци от Холандия

Вземете възстановяване на данъка!

Необходими документи

За да стартира връщането на данъците, ще са Ви необходими следните документи:

Копие на Вашия паспорт или лична карта;

Jaaropgave* формуляри или талони от последните чекове** за всяка работа;

Вашият BSN/SOFI номер (BSN/SoFi nummer) - номер на социално осигуряване (ако нямате документа, но знаете номера си, просто го попълнете на регистрационния формуляр).


Важно: Изисква се удостоверение за доходи (образец) в родната страна (ако кандидатствате за 2022, 2021, 2020, 2019 и/или 2018 г.).

Може да изтеглите този документ от тук:

Удостоверенията трябва да се представят пред НАП. Трябва да принтирате формуляра двустранно в 2 екземпляра (едно копие, попълнено на български и едно копие, попълнено на английски). От Ваша страна се попълват 1 , 2 , 3 и 4-та точка. Пета точка се попълва и заверява с печат от НАП. Един оригинал на английски или на български е достатъчен.

В допълнение към удостоверението за доходи е необходимо да подготвите и представите пред НАП удостоверение за местно лице. Може да изтеглите от тук. Трябва да се предостави попълнено удостоверение в 2 екземпляра.

Комплектът документи, който трябва да представите в НАП, се състои от Отчет за доходите за 2018/ 2019/ 2020/ 2021/ 2022 + удостоверение за местно лице. Удостоверението се издава в срок от 7 работни дни.

Изключение: Не се изисква удостоверение за доходи в България, ако доходите Ви в родната страна надвишават 10% от Вашия общ доход (в Холандия и България заедно).

ПОЯСНЕНИЕ: Ако Ви липсват Jaaropgave - това не е проблем! Все още може да кандидатсвате за връщане на надвнесени данъци! Ние ще набавим липсващите документи по служебен път!

*Jaaropgave е документ, който се издава от работодателя. Той съдържа пълната информация за Вашия доход и данъци. Jaaropgave трябва да бъде издаден след изтичане на годината, но не по-късно от 31 януари.

**Последните фишове за заплата са документи, които съдържат информация за получения доход и платените данъци. Фиш се издава от Вашия работодател всеки път, когато Ви изплаща възнаграждението.
 

Не може да намерите отговор на въпроса си? Задайте ни го тук:

Може да зададете въпроса си, като просто попълнете полетата по-долу. Ще направим всичко възможно да Ви отговорим най-бързо. Благодаря Ви!


Изпрати