Възстановяване на данъци от Холандия

Искате ли да знаете колко можете да си върнете? Използвайте данъчния калкулатор

Необходими документи

За да стартира връщането на данъците, ще са Ви необходими следните документи:

|Копие на Вашия паспорт или лична карта;

|Jaaropgave* формуляри или талони от последните чекове** за всяка работа;

|Вашият BSN/SOFI номер (BSN/SoFi nummer) - номер на социално осигуряване (ако нямате документа, но знаете номера си, просто го попълнете на регистрационния формуляр).


Важно: Изисква се удостоверение за доходи (образец) в родната страна (ако кандидатствате за 2023, 2022, 2021, 2020 и/или 2019 г.).

Може да изтеглите този документ от тук:

Удостоверенията трябва да се представят пред НАП. Трябва да принтирате формуляра двустранно в 2 екземпляра (едно копие, попълнено на български и едно копие, попълнено на английски). От Ваша страна се попълват 1 , 2 , 3 и 4-та точка. Пета точка се попълва и заверява с печат от НАП. Един оригинал на английски или на български е достатъчен.

В допълнение към удостоверението за доходи е необходимо да подготвите и представите пред НАП удостоверение за местно лице. Може да изтеглите от тук. Трябва да се предостави попълнено удостоверение в 2 екземпляра.

Комплектът документи, който трябва да представите в НАП, се състои от Отчет за доходите за 2019/ 2020/ 2021/ 2022/ 2023 + удостоверение за местно лице. Удостоверението се издава в срок от 7 работни дни.

Изключение: Не се изисква удостоверение за доходи в България, ако доходите Ви в родната страна надвишават 10% от Вашия общ доход (в Холандия и България заедно).

ПОЯСНЕНИЕ: Ако Ви липсват Jaaropgave - това не е проблем! Все още може да кандидатсвате за връщане на надвнесени данъци! Ние ще набавим липсващите документи по служебен път!

*Jaaropgave е документ, който се издава от работодателя. Той съдържа пълната информация за Вашия доход и данъци. Jaaropgave трябва да бъде издаден след изтичане на годината, но не по-късно от 31 януари.

**Последните фишове за заплата са документи, които съдържат информация за получения доход и платените данъци. Фиш се издава от Вашия работодател всеки път, когато Ви изплаща възнаграждението.
 

Не може да намерите отговор на въпроса си? Задайте ни го тук:

Може да зададете въпроса си, като просто попълнете полетата по-долу. Ще направим всичко възможно да Ви отговорим най-бързо. Благодаря Ви!

Изпрати