Възстановяване на данъци от Холандия

Искате ли да знаете колко можете да си върнете? Използвайте данъчния калкулатор

Подаване на нулева декларация

Ако сте получили уведомление от Държавната данъчна инспекция за подаване на данъчна декларация, трябва да представите декларацията в срок до датата, посочена от Държавната данъчна инспекция.

Ако декларацията не е подадена в срок е възможно да Ви наложат глоба, чийто размер може да бъде до 220 евро.

Ако не сте работили в Холандия през тази година, ние ще подадем "Нулева декларация". Така Данъчният инспекторат няма да има въпроси относно това.

Ако сте плащали по-малко данъци, отколкото трябва през годината, холандската данъчна администрация ще Ви наложи дълг за остатъка от данъците, които е трябвало да Ви бъдат удържани от заплатата, а не са били.

Необходими документи:

|Копие от паспорт или лична карта;
|Jaaropgave* формуляри или последни фишове от заплата** от всеки работодател - ако сте работили в Холандия през годината;
|BSN/SOFI номер (BSN/SoFi nummer) - номер на социално осигуряване (ако нямате документа, но знаете номера си, просто го попълнете на регистрационния формуляр).

Продължителност: Процедурата по възстановяване на данъци обикновено е от 90 до 180 дни след подаване на всички необходими документи до RT TAX.

* Jaaropgave е документ, който се издава от работодателя. Той съдържа пълната информация за Вашия доход и данъци. Jaaropgave трябва да бъде издаден в края на фискалната година. Ако Ви липсва този документ – Няма проблем. Ние ще изискваме от Вашият работодател срещу заплащането на 17 евро такса.

**Последният фиш от заплата e документ, който съдържа информация за получения доход и платените данъци, издава се от Вашия работодател всеки път, когато Ви заплаща заплатата. Последният чек предоставя цялата информация за вашите доходи и платени данъци, считано от първия ден на заетостта или в началото на фискалната година.

Не може да намерите отговор на въпроса си? Задайте ни го тук:

Може да зададете въпроса си, като просто попълнете полетата по-долу. Ще направим всичко възможно да Ви отговорим най-бързо. Благодаря Ви!

Изпрати