Възстановяване на данъци от Норвегия

Искате ли да знаете колко можете да си върнете? Използвайте данъчния калкулатор

Необходими документи

За да стартира връщането на данъците, ще са Ви необходими следните документи:
 

|Копие на Вашия паспорт или лична карта;

|Формуляр Arsoppgave или последни фишове за заплата от всеки работодател;

|Skattemelding формуляр (Tax return) (ако сте го получили от Норвежката Данъчна Администрация)

|Данъчна оценка Skatteoppgjor (Tax assessment notice) (ако имате);

|Копие на Skattekort (Tax deduction card) (ако го имате)

 

ПОЯСНЕНИЕ: Ако Ви липсват някои от тези документи – Няма проблем! Вие все още можете да кандидатсвате за връщане на данъците върху дохода! Ние ще получим липсващите документи за Вас!

В началото на 2019 г., Норвегия премина към опростената система за данъчно облагане на временните чуждестранни работници, които живеят и работят в Норвегия, като въведе фиксирана данъчна ставка от 25%.
За да имате право на данъчно възстановяване, трябва да бъдете включени в традиционната система за данъчно облагане на Норвегия. Моля, изпратете ни вашата информация, ние ще анализираме вашата ситуация и ако е необходимо ще променим вашата данъчна система, за да ви върнем данъците.

*Selvangivelse е документ, издаван от Норвежката Данъчна Администрация. Той съдържа пълна информация за дохода и данъците на работника. Тези формуляри се изпращат на всеки работещ в Норвегия в края на март.

**Skatteoppgjor документ, издаван от Норвежката данъчна администрация в края на финансовата година и съдържащ калкулация на данъци.

***Всеки, който работи в Норвегия трябва да има формуляр, наречен Skattekort. Той има личен Fodselsnummer или т.нар D-номер на него. Работодателите използват този документ да калкулират колко данъци трябва да бъдат приспаднати от заплатата на работника. Нов Skattekort се издава на работниците през декември всяка година.

Не може да намерите отговор на въпроса си? Задайте ни го тук:

Може да зададете въпроса си, като просто попълнете полетата по-долу. Ще направим всичко възможно да Ви отговорим най-бързо. Благодаря Ви!

Изпрати