Лесен начин за възстановяване на надвнесени данъци

Регистрирайте се сега, ще отнеме само няколко минути

Работили сте в чужбина? Не забравяйте да си върнете данъците!

Много от хората, които са работили в чужбина се сблъскват с някои проблеми относно връщането на данъци. Някои от тях се страхуват от това, че този процес може да доведе до нежелани последствия, а други си мислят, че не си заслужава отделеното време. Трети дори не са чували за тази възможност. Тук ще представим най - важната информация за връщането на данъци, която всеки трябва да знае.


Връщането на данъци е добър шанс да получите допълнителни пари

Всеки човек, който работи в чужбина, получава заплата и му се удържат данъци. Накрая на данъчната година (този период зависи от конкретната страна) или след приключване на работа и напускане на страната е възможно да си получите обратно удържаните данъци. Според конкретната данъчна система всеки човек трябва да подаде данъчна декларация. Това е документ, предоставян от данъчните власти в чуждата страна, който декларира това, че на данъкоплатеца е удържан данък общ доход. След попълването на този документ данъчните власти го разглеждат и калкулират колко е надвнесения данък. Ако те изчислят, че данъкоплатецът е надвнесъл този данък, би трябвало да си получи обратно сумата.

Връщането на данъци отнема различен период от време. Защо?

Периода на връщане на данъци зависи от конкретната страна, в която е работил човекът. Например за тези, които са работили в Германия, процедурата отнема около 6 месеца, за тези, които са работили във Великобритания 75-120 дни, а за тези, които са работили в Канада – 90-180 дни. Периодите се различават в зависимост от страната. Въпреки това в някои случаи процедурата може да продължи повече време. Това зависи от работата на данъчните власти и документите, които предоставя данъкоплатецът. Също така зависи от начина по който човек си връща данъците. Има два начина : да го направи лично или чрез професионален посредник. Първия начин е объркващ, докато втория е по – сигурен и по – бърз.

Колко средно са надвнесените данъци?

Сумата за възстановяване зависи от много фактори като страната, в която е работил човек, за какъв период е работил в чужбина, какъв е бил дохода му и др. Например средната сума, която са си върнали хората, които са работили в Германия е 748 EUR, в Холандия – 816 EUR, във Великобритания – 753 GBP, в Ирландия – 752 EUR, в Канада – 925 CAD, в САЩ – 800 USD, в Австралия – 2550 Аus, в Нова Зеландия – 511 NZD, в Норвегия – 5822 NOK. Въпреки това, сумите обикновено са различни за всеки данъкоплатец и както споменахме преди това, зависят от много фактори.

Главните трудности пред които хората могат да се изправят при връщане на данъци

Процедурата е изключително сложна. Въпреки че първата стъпка (подаването на документи), изглежда доста лесна, следващите действия, които трябва да се предприемат, могат да объркат много хора и да им се стори много сложно да ги разберат. Затова е по – добре да се потърси професионална помощ, за да се улесни процедурата. Въпреки това, ако човек реши да се свърже с данъчните власти на съответната чужда страна и да си подаде сам данъчната декларация, процедурата може да му се стори доста объркваща.

Най – често срещаните проблеми, с които се сблъскват хората са неправилно попълнени данъчни декларации и трудности с общуването с данъчните власти. Човек трябва да притежава определени умения, за да се справи с всичко и да го изпълни коректно. В такъв случай какво да направим? Препоръчителна е професионалната помощ. Има някои компании, които предлагат услугата връщане на данъци. Водещата такава компания е RT Tax, която може да ви осигури необходимата помощ при сложната процедура по връщане на данъци.

Процедурата по връщане на данъци

Сигурно най – важния въпрос за всички, които са работили в чужбина е „Каква сума мога да си възстановя от удържаните данъци?“. Както споменахме преди това, сумата може да варира. RT Tax предлага да използвате техния онлайн безплатен калкулатор и да разберете приблизителната сума, която може да си върнете. Процесът по връщане на данъци може да започне като се регистрирате онлайн в сайта или като се свържете директно с екипа на RT Tax.

RT Tax извършва професионални услуги и работи заедно с чуждите данъчни власти. Компанията предлага сигурно и бързо възстановяване на данък общ доход. RT Tax помага на хората, които са работили в САЩ, Великобритания или Ирландия, Холандия, Германия, Австралия, Нова Зеландия и Канада да си върнат данъците.

24chasa.bg 2016.04.11

Върни се
Към върха