Възстановяване на данъци от САЩ

Искате ли да знаете колко можете да си върнете? Използвайте данъчния калкулатор

Често задавани въпроси

Как се изчислява сумата за връщане?
В САЩ е в сила прогресивна данъчна система. Сумата, която може да се върне, се изчислява на базата на общия доход и удържаните данъци през финансовата година. Колкото по-висок е доходът Ви над необлагаемия минимум, толкова по-малко е надвнесената стойност на данъците, която може да си върнете обратно. Ако желаете да разберете приблизителната сума за връщане, използвайте нашия данъчен калкулатор.
Колко време отнема процедурата по данъчно възстановяване?
Процесът по данъчно възстановяване в САЩ започва след края на данъчната година – 1ви февруари. RT Tax изготвя и изпраща по електронен път данъчната декларация и всички придружаващи я документи до данъчните власти във възможно най-кратък срок. След това периодът, за който се възстановяват данъците, зависи от данъчната администрация. Обикновено процесът продължава в рамките на 3 до 5 месеца.
Получих само част от данъците си. Защо?
Федералният и щатският данък се възстановяват от различни данъчни служби. Поради тази причина, двата вида данък се връщат поотделно.
Какво да правя, ако нямам всички необходими документи?
Ако не разполагате с последен фиш, W-2 фомуляр/и или DS-2019 – все още може да кандидатствате за връщане на данъци. Ние ще набавим лиспващите документи.
Какво се промени след данъчната реформа през 2018 г.?
Както вероятно много от вас вече са чули, има данъчна реформа в САЩ, която ще засегне размера на възвръщаемите данъците на клиентите, които са работили в САЩ през 2018 г. Поради тези промени в данъчните разпоредби, размерът на Федералния данък за възстановяване ще бъде по-нисък от обикновено, но повечето клиенти все още ще имат право на възстановяванеКликнете тук за повече информация.
Приканваме всички да кандидатствате и да подадете документите за възстановяване на данъци!

Не може да намерите отговор на въпроса си? Задайте ни го тук:

Може да зададете въпроса си, като просто попълнете полетата по-долу. Ще направим всичко възможно да Ви отговорим най-бързо. Благодаря Ви!

Изпрати